ROUTE

Denkt u eraan als u met de auto reist, dat er voor de Zwitserse autowegen een autobaan vignet verplicht is. Dit kunt u kopen bij de ANWB of aan de grens in Zwitserland.

De reisroute met de auto vanaf Basel

Vanaf Basel heeft u de mogelijkheid om via de westelijke weg te rijden:
Basel – Bern – Lausanne – richting Simplon ( Martigny, Sion, Sierre) – vanaf Sierre, einde autoweg, volgt u de richting Val d’Anniviers – in het Val d’Anniviers krijgt u dan achtereenvolgens de plaatsen Niouc – Vissoie – Mayoux – St. Jean en als laatste dorp Grimentz.

De tweede mogelijkheid is om vanaf Basel de autotrein Kandersteg – Goppenstein te nemen, de kosten voor deze verbinding bedragen ca. Fr.S. 25 tot 30. Kijk op internet voor de time-table en de exacte prijs.

Basel – Bern – Thun (Spiez) – bij afrit Kandersteg (autotrein) de autoweg verlaten en via de secundaire weg richting Kandersteg – in Kandersteg autotrein Goppenstein nemen – bij Goppenstein richting Sierre aanhouden – bij splitsing Sierre aanhouden – daarna wegwijzers naar Val d’Anniviers volgen en vervolgens zie boven.

Ook kunt u via Frankrijk reizen

Brussel, Luxemburg, Metz, Nancy, Epinal, Thann, Mulhouse, Bazel en dan zie bovenstaand.
Deze route voert een klein stuk over 2 baans wegen en de autowegen zijn tolvrij. Mocht u hier niet de voorkeur aan geven, dan kunt u altijd kiezen voor de tolweg via Strassbourg, en van hieruit weer richting Bazel.

GPS

Informeer of het gebruik van een satelliet navigator (GPS) in Zwitserland niet is toegestaan. Dit om problemen aan de grens te vermijden. In Frankrijk is het verboden om flitspalen via de navigatie op te vragen.

Winterbanden en Sneeuwkettingen

Denk in de winterperiode aan winterbanden en sneeuwkettingen. Deze zijn in Duitsland, Zwitserland en Frankrijk geheel of deels in bepaalde streken verplicht.

Autotrein

Met de autotrein is de route 80 km korter.

Wilt u ook eens heerlijk op vakantie in de Zwitserse bergen?

CONTACT